Порода Бойлер

Бройлер

М'ясне курча, що відрізняється інтенсивним ростом, скороспілістю, низькими витратами корму, дає ніжне, соковите м'ясо.

Для виробництва бройлерного м'яса використовують в основному 2-4-лінійного гібридного молодняка від схрещування спеціалізованих м'ясних видів курей порід корніш (батьківська форма) і білий плімутрок, що поєднуються (материнська форма).

Забій Бройлера відбувається у віці 6-9 тижнів при досягненні ними живої маси 1,5-2 кг. М'ясо Бройлера - дієтичний продукт, що містить до 22,5% білка (у білці 92% незамінних амінокислот).

Технологія виробництва Бройлерів передбачає:
вміст птиці в широкогабаритних безвіконних пташниках в клітках, на глибокій підстилці або на сітчастих підлогах;
механізацію усіх виробничих процесів;
використання високопродуктивної гібридної птиці;
годування птиці повнораціонними сухими комбікормами;
ритмічний цілорічний вихід продукції.

Бройлером називають також гібридний молодняк інших видів птиці, що вирощується на м'ясо: качат не старше 8 тижнів, гусят і цесарят не старше 12 тижнів та індюшат не старше 19 тижнів.