Ми на карті

 

Основне кредо нашого птахокомбінату - вирощування бройлера на натуральних кормах без використання гормональних препаратів і стимуляторів росту, виробництво екологічно чистої, високоякісної продукції.

 


     

        Приватне акціонерне товариство "Птахокомбінат "Бершадський" на сьогодні потужна постать у птахівничій галузі майже із 40 річним досвідом, відома не лише в Україні, а й далеко за її межами. За своє життя підприємство було свідком різних соціально-політичних систем, пережило розпад Радянського Союзу, витримало випробування у перші роки незалежності - недофінансування, бартери, інфляція, здирницькі кредити. Але попри все господарство вижило, вижило і живе завдяки життєвій мудрості, високої людяності, любові до людей праці керівника Андрушка Івана Івановича.

 

        Підприємство з гордістю відчуває себе флагманом птахівників України, адже у 1996 році господарство зайняло І місце в країні по об'єму виробництва м'яса бройлера. Також ПрАТ "Птахокомбінат "Бершадський" перший в Україні розпочав виробництво напівфабрикатів, ковбасних виробів, копченостей з м'яса птиці-бройлера.Підприємство розпочало свій життєвий літопис з 08.08.1980 р. коли на базі трьох невеличких птахівничих ферм та районної інкубаторно-птахівничої станції було створено міжколгоспну птахофабрику, яку очолив і до сьогоднішнього дня є її незмінним керівником, молодий ветеринарний лікар, випускник Білоцерківського сільськогосподарського інституту, уроженець Київщини, доляякого закинула на Бершадську землю, Андрушко Іван Іванович.

У 1989 році було побудовано перший цех з промислового виробництва бройлерів, проведено реконструкцію другого і третього цехів. Зростання поголів'я потребувало будівництва забійного конвеєра. І в цьому ж році було побудовано комплекс по забою та переробці птиці, встановлено Полтавську лінію забою потужністю 1500 гол./год.

В період приватизації форма власності змінилася на сільськогосподарське відкрите акціонерне товариство "Птахорадгосп "Бершадський". У 1997 році за рішенням загальних зборів акціонерів підприємство перейменовано на ВАТ "Птахокомбінат "Бершадський", згодом на ПАТ "Птахокомбінат "Бершадський", а 12 травня 2017 року на ПрАТ "Птахокомбінат "Бершадський". Та якої б форми власності не набувало підприємство, воно повинне працювати і завжди працювало для людей - це життєве кредо керівника Андрушка І.І. та всього колективу птахокомбінату.

За 39 років існування господарство власним коштом провело чотири потужних реконструкції, повністю перейшло від недосконалого та трудомісткого в обслуговуванні кліткового утримання птиці до більш простого та зручного, найбільш наближеного до природних умов напільного утримання. Підприємством було відновлено та обладнано напівзруйновані тваринницькі приміщення та введено в експлуатацію четвертий, п'ятий та шостий цехи. У 2009 році збудовано новий медернізований забійний цех з голандською лінією забою "Мейн" потужністю 6000 гол./год.

На сьогодні на підприємстві функціонує шість цехів з вирощування бройлера на 7,5 мільйона голів птиці, потужний цех забою та переробки, міні-комбікормовий завод, електроцех, ремонтна майстерня. Птахокомбінат має власний автопарк, який розпочинав свій шлях із семи автомашин, а зараз налічує 75 транспортних одиниць.

Щоб забезпечити господарство власним зерном, підприємством обробляється майже 3000 га. землі, що дає можливість здешивити витрати на виробництво продукції. Для обробітку земельного клину птахокомбінат має сучасний потужний тракторний парк, який є гордістю і окрасою господарства, адже вся грунтообробна, посівна, зернозбиральна техніка переважно імпортного виробництва, таких відомих брендів як "Нью-Холанд", "Кейс", "Fendt".

         Підприємство щорічно нарощує свої виробничі потужності. В 2013 році збудовано зернопереробний комплекс з використанням обладнання американського виробництва, який включає зважувальний комплекс, зерносушарку потужністю 40-50 т./год. та зернозберігаючий елеватор ємкістю 12,5 тис.тон з подальшим збільшенням до 25 тис.тон.

За роки існування птахокомбінату господарство наростило не лише потужну виробничо-матеріальну базу, а й довело свої технологічні показники до світового рівня. Якщо три дисятиліття тому господарство виробляло 15 тон м'яса за рік, то в 2013 вже було вироблено 15 тис.тон., а це майже 98 % районного обсягу виробництва м'яса. Якщо раніше середня жива вага бройлера складала 1,6-1,7 кг. при середньодобовому прирості 21,8 г. та збереженості 83,7 % у 54-55 днів, то сьогодні забивається птиця  в 38 днів вагою 2,3-2,4 кг. при збереженості 96,2 % та середньодобовом прирості 58 г. Якщо у 80-х роках на виробництво центнера пташиного м'яса витрачали 4,5-4,7 центнера кормових одиниць, то тепер 1,7-1,8 центнера.

Якщо у 1980 р. вартість основних фондів становила 1,8 мільйона карбованців, то нині вона сягає 72 мільйонів гривень. І все це створено власними руками власним коштом без жодної копійки зовнішніх інвестицій.

У 2018 році підприємство інвестувало власні кошти на впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, і 20 серпня 2018 року отримало сертифікат на систему управління харчових продуктів (ISO 22000). Вповадження даної системи дозволило підтвердити високу якість продукції та дало змогу реалізувати її не тільки на вітчизняному, а і на Європейському ринку.

У 2019 році розпочато маштабне будівництво нового комбікормового заводу потужністю більше 10 тон./год., який покращить якість виготовленого комбікорму для птиці і виведе господарство на новий рівень вирощування бройлера.

На сьогоднішній день птахокомбінат випускає більше ста видів екологічно чистої, високоякісної продукції, адже 80 % кормового раціону складає натуральне зерно. Продукцію господарства можна зустріти в усіх куточках України.

Плідна праця колективу «Птахокомбінат «Бершадський» відзначена багатьма грамотами, дипломами, кубками районного та міжнародного рівнів. Підприємство нагороджено Почасним дипломом та премією «Бізнес Олімп» з присвоєнням звання «Золота торгова марка». У 2007 році колективу птахокомбінату вручено Почесну грамоту Кабінету Міністрів України – за значні трудові здобутки та вагомий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку регіону, а голові правління комбінату Андрушко Івану Івановичу, який всі свої знання, всю свою любов, всю працю віддав цьому господарству, присвоєно почесне звання Заслуженого працівника сільського господарства України, його ім’я занесено до «Золотої книги ділової України», «Золотої книги українського підприємництва», книги національної іміджевої програми «Лідери XXI століття: 500 впливових особистостей».



 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вітаємо на сайті Бершадського Птахокобінату

Приватне акціонерне товариство Птахокомбінат «Бершадський»

Золота торгова марка Птахокомбінат Бершадський

Історія одного з найбільших вітчизняних виробників цінного дієтичного м'яса веде свій відлік з 1980 p., коли на базі міжколгоспної птахофабрики було створено птахокомбінат «Бершадський». Тепер це потужне агропромислове господарство, до складу якого входить ціла низка цехів: інкубаційний, шість цехів з вирошування бройлерів, забійний, з переробки птиці, з виготовлення яєчного порошку, холодильно-компресорний, комбікормовий міні-завод, а ще зерносклад, автопарк, бригада з рослинництва (обробляє більш як 3260 га ріллі) та ін.

Основні напрями діяльності товариства — виробництво м'яса птиці і субпродуктів (охолоджених і глибокої заморозки) та випуск харчової продукції шляхом подальшої переробки курятини. Більш як 60 сортів ковбас, сосиски, тушонки, паштети, консерви, копченості мають незмінний успіх у споживачів, бо виготовлені з екологічно чистих натуральних продуктів із власної високоякісної сировини. Птахокомбінат має широку мережу фірмової торгівлі, де реалізується більш як 98 найменувань продукції, постачає свою продукцію закладам освіти й охорони здоров'я, оздоровницям регіону.

Птахокомбінат є зразковим і щодо соціального розвитку господарства. Значну увагу тут приділяють об'єктам соціально-побутової сфери, поліпшенню умов праці, життя та відпочинку аграрників, вихованню молодої зміни. Гордістю колективу є дитячий садочок з басейном, функціонують власні спортивний комплекс та їдальня. Господарство є спонсором колективу естрадного танцю «Мрія», надає підтримку народному фольклорному колективу «Війтівчанка».

English version

The history of one of the largest national producers of healthy dietary fowl-flesh dates back to 1980 when the "Bershadsky" Integrated Poultry Farm was founded at an inter-collective poultry farm. Today it is a high-capacity agri-industrial business incorporating an incubation shop, six broiler-growing shops, a slaughter-house, a poultry-processing shop, an egg powder shop, refrigerating and compressing facilities, a mixed fodder mini-plant, a grain warehouse, a motor pool, and a team of plant-growers cultivating over 3260 hectares of arable land, etc.

The company's main production lines include poultry and by-products (cooled and frozen) as well as foodstuffs based on further processing of chicken. Over 60 sorts of sausages, stewed fowl-flesh, chicken pastes, canned and smoked poultry are a real success among customers since they are all made of healthy natural products and the farm's own raw materials. The company has a wide trading network which sells more than 98 types of products and supplies them to regional health resorts, educational and healthcare institutions.

The Integrated Poultry Farm is an example of caring for social development. It seeks to improve social facilities, to ensure better conditions of labour, life and recreation of the agrarians, and to train the young generation. The company prides itself on its kindergarten with a swimming pool, a sports complex and a dining-hall. It also sponsors the "Mria" pop dancing group and "Viytivchanka" folk group.

Голова правління ПАТ Птахокомбінат Бершадський


 

Андрушко Іван Іванович, народився 01 січня 1950 року в с. Ленінське, Сквирського району, Київської області. Громадянин України. 
Освіта вища, в 1972 році закінчив Білоцерківський сільськогосподарський інститут, факультет ветеринарії за спеціальністю лікар  ветеринарної медицини.


Трудова діяльність:


- 1972 – 1976 роки – головний ветлікар КСП «Комунар» с. П'ятківка Бершадського району Вінницької області; 
- 1976 – 1980 р.р. – директор Бершадської інкубаторно-птахівничої станції;
- 1980 – 1988 р.р.- директор міжколгоспної птахофабрики;
- 1988 – 1997 р.р. – директор птахорадгоспу «Бершадський» та генеральний директор НВО «Вінницяптахопром»;
- З 1997 р по даний час – голова правління ПрАТ «Птахокомбінат «Бершадський»;


Державні нагороди: за трудові досягнення нагороджений орденом «Знак Пошани» Президії ВР СРСР, за підтримку та розвиток духовності     нагороджений Орденом Святого Князя Володимира 4 ступеня, за бездоганну репутацію в бізнесі відзначений почесною                    нагородою «Золотий Ягуар». У 2007 році присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства».
Позапартійний.
Тричі обирався депутатом Вінницької обласної ради та чотири рази депутатом Бершадської районної ради.


 

 

Про нас пишуть

НОВА ВИСОТА ПТАХОКОМБІНАТУ «БЕРШАДСЬКИЙ»

Досить часто журналістські дороги представників багатьох засобів масової інформації ведуть до цього славетного підприємства, яке показує приклад вмілого господарювання в непростих умовах сьогодення. Тож працівники і спеціалісти ніби й звикли до уваги з боку ЗМІ, які щоразу інформують про нові здобутки цього чудового колективу. Проте завжди з великою гордістю кожен з них сприймає інформаційні подачі про птахокомбінат та його керівника. І це не випадково, бо за роки свого існування тут склалася справжня атмосфера високопродуктивної праці, яка гідно оцінюється, взаємодопомоги, гордості за колектив і підприємство. Всі свої досягнення, як і віру в надійність завтрашнього дня, тут пов’язують зі своїм незмінним директором, депутатом районної та обласної рад багатьох скликань, Іваном Андрушком, який ось уже 28 років вміло веде свій корабель серед рифів і штормів роздмуханої ринкової стихії. Торік, йому Указом Президента України присвоєно звання «Заслуженого працівника сільського господарства».

Нині птахокомбінат «Бершадський» виробляє понад 82 відсотка м’яса від усього загальнорайонного показника і за останніх два роки наростив його в чотири рази.

Враховуючи прогнози, що вже в нинішньому році споживання курятини в середньому на душу населення в Україні зросте до 22 кілограмів і наблизиться до європейського рівня, то перспективи у виробництві бершадської курятини, яка користується великим попитом в усіх регіонах країни із-за натуральних смакових якостей, досить непогані.

Війтівка, де розміщуються основні виробничі приміщення «Бершадського», як і саме виробниче містечко птахокомбінату, зустріли яскравим весняним сонцем і світлими обличчями людей. Не почув тут знервованих суперечок та голосних окриків начальства, які майже скрізь супроводжують виробничий процес в інших колективах. І вже пізніше зрозумів чому – бо цього не культивує сам директор підприємства, який спокійно й тактовно, хоч і вимогливо, говорить зі своїми підлеглими.

– Стиль і методи керівництва, пов’язані з криками і підвищеними тонами голосу керівника вже давно віджиті і використовуються тільки там, де відсутня професійна та аргументована вимогливість чи пропозиція – так відреагував на наше перше враження Іван Іванович. – В нашому колективі нині працює більше 700 чоловік, які отримують непогану зарплату і дорожать своїм робочим місцем, – зазначив він.

Не дивно, що працювати у «Бершадському» прагнуть чимало бажаючих з навколишніх сіл. Тут створено сприятливі і безпечні умови праці у виробничих підрозділах, а працівники забезпеченні спецодягом і висококалорійним харчуванням за символічною ціною. Діють їдальня, кімнати відпочинку та побутові душові, спортзал. Працівники підвозяться на роботу, отримують путівки, в тому числі й пільгові, у санаторії та бази відпочинку, а їхні діти – в оздоровчі табори.

Цікаво було дізнатися, що тут недавно 3,5 тисячі тонн м’яса на рік були висотою, а вже торік його вироблено біля 12 тис. тонн. Сьогодні птахокомбінат випускає майже 100 найменувань якісної, екологічно чистої продукції. Зокрема, 31 – охолодженого та замороженого м’яса птиці, 6– копченостей, 5 – консервантів, 3 – рулетів, 16 – ковбасних виробів, 10 – напівфабрикатів. Курячі делікатеси з маркою ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський» можна зустріти в багатьох обласних центрах, а також в Києві та Криму, діє широка мережа фірмових магазинів.

– Я найбільше тішуся з того, – підкреслює Іван Андрушко, – що у нас була і є команда однодумців-професіоналів.

Ви знаєте чому окремий велосипедист виграє командну гонку і отримує жовту майку лідера? – продовжує він. Тому що на нього працює ще й вся команда, всі – на переможний кінцевий результат.

– Я горджуся, що колектив себе знайшов у цей непростий час, – зазначив керівник. – Бо капіталізація суспільства йде очевидна і перейти психологічно оцей бар’єр не кожному вдається. Звичайно, першим завжди важко, бо постійно знаходишся під пильним наглядом друзів і недругів. Тож вважаю, що ми з колективом успішно склали екзамен на зрілість.

В «Бершадському» діє цехова структура виробництва. Шість цехів по вирощуванню бройлерів дозволяють одночасно розмістити 1,2 млн. голів птиці і за 42 дні (саме такий цикл від народження до забою) виробляти понад 2,2 тис. тонн м’яса. Щодня для цього тут виробляється до 100 тонн екологічно чистих комбікормів із власного зерна. Адже комбінат орендує понад 3 тис. гектарів орної землі і прагне цей клин розширювати. І хоч минулорічний урожай через небачену засуху зібрали менший від очікуваного, все ж відпрацювали схему за якою вдається вижити. Гордяться тут і тим, що власники паїв навіть були готові зачекати з оплатою, лише б підприємство працювало. Та з ними всіма розрахувалися – по тонні зерна за кожний земельний пай.

Однак, попри всі труднощі, тут планують нарощувати виробничі потужності. Нещодавно запустився в дію новий ще один сучасний переробний цех, в який вкладено більше 20 млн. грн. власних інвестицій за голландською технологією. Тобто, закладається великий фундамент на майбутнє. Замкнутий цикл виробництва – інкубування яйця, вирощування, забій і переробка дозволяють доставляти до столу споживачів готову якісну і екологічно чисту продукцію, яка користується великим попитом.

Правда, зазначає керівник, в нашій області реалізується менше третини продукції і тут є великі перспективи.

– Тож конкуренції Ви не боїтеся? – прямо запитав у керівника. – Ні, – відповів він, – хоч нині потужно в область входить «Курочка ряба». Ми своє місце під сонцем завоювали і будемо це робити надалі своєю якісною та смачною продукцією та доброю репутацією. Адже це також важливо, тому при будь-якій розкладці в програші ми не будемо.

Поцікавився й думкою Івана Івановича щодо його недавньої відзнаки, адже нагород вищої проби у нього чимало. Чого тільки варті лауреатство «Золотого ягуара» за бездоганну репутацію в бізнесі та високу якість продукції і занесення до «Золотої книги ділової еліти України», «Золотої книги українського підприємництва» та книги національної іміджевої програми «Лідери ХХІ століття: 500 впливових особистостей України».

– Присвоєння мені звання «Заслуженого працівника сільського господарства України», хоч і довгоочікуваного, сприйняв з радістю, насамперед за колектив, у якому дав Бог щастя працювати 28 років. Бо його славу, популярність, авторитет, як і його матеріальну базу, створили наші працівники. Адже у нас немає інвесторів – ми будуємося, розширюємося і модернізуємся за власні кошти. Тому не пишатися цим не можливо. Тим більше, що вже нинішнього року плануємо виробити до 20 тис. тонн м’яса птиці.

Торік колективу птахокомбінату також було вручено чергову нагороду – Почесну Грамоту Кабінету Міністрів України за вагомий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку регіону, значні трудові здобутки та з нагоди 75-річчя утворення Вінницької області.   Таку ж нагороду одержала й передова пташниця Галина Саєвська.

Для семи сотень жителів району і їх сімей птахокомбінат «Бершадський» став єдиною надією на стабільну роботу і заробіток. Крім основної своєї бази, птахокомбінат придбав занедбані приміщення могутнього колись війтівського господарства, відремонтував та реконструював і вже після їх відновлення тут виробили за 2 роки більше 10 тисяч тонн м’яса. А придбаний відгодівельний комплекс у Кошаринцях після реконструкції і відновлення виробив за півтора року 5 тисяч тонн м’яса.

Побачене і почуте тут справді вражають. Адже в той час коли тваринницька галузь загнана в кут і лише тепер поступово піднімається з колін, бершадські птахівники вже досягли європейського рівня. От тільки б не заважали їм, не заздрили і для всіх влада щоб встановила чесні «правила гри».

Іван Іванович постійно наголошує на значимості ролі трудового колективу, його працівників у здобутках «Бершадського». Тож не стримався, щоб не запитати про кращих виробників. Серед передовиків, за словами керівника, він відзначив свого першого заступника Натолочну Тетяну Борисівну, заступника директора по технології Цимбала Валентина Валерійовича,  головного інженера Андрія Козійчука, технолога забійного цеху Замкова Лариса Павлівна,  головного бухгалтера Маринич Галину федорівну та головного ветеринарного лікаря Грабового Сергія Володимировича,  а також завідуючого кормоцехом Бабій Любов Петрівна,  та багатьох інших. Основна маса людей приходять в колектив надовго і назавжди. Хоч, ніде правди діти, попадаються тимчасові, які не приживаються в колективі. Таких «шліфує» тут сама бригада.

Про свого директора працівники відгукуються теж з великою повагою:

– Це не просто золота голова, а еталон інтелекту. Без нього нашого птахокомбінату в нинішньому вигляді ніколи б не було.

І цим сказано все, бо досвід Андрушка, його знання справи дуже потрібні колективу. Адже нині загострилася конкуренція, все гостріше вживаються нецивілізовані методи і спроби тиску, держава відкрила кордони для завозу дешевої, але малоякісної курятини з-за кордону. Напруження в боротьбі за ринки збуту зростає.

– То бершадські кури справді найсмачніші? – запитав у керівника.

– Повірте, це так. Я стверджую це як фахівець, – впевнено заявив співбесідник. – За всім цим совість, праця і гордість нашого колективу. І споживачі вже давно оцінили нашу продукцію як високоякісну, екологічно чисту, з відмінними смаковими властивостями.

Побувавши на птахокомбінаті «Бершадський» ще раз переконався у невичерпному потенціалі наших бершадчан, красі їхніх душ і діянь, в простому, здавалося б, винайденні рецепту секрету успіху – влада має створити належні умови для розвитку виробництва, які в подальшому мають принести користь там, де талант керівника, його знання справи і вміння працювати з людьми співпадають з організованістю та професіоналізмом колективу.

Автор статті Павло БАЙДАЛЮК.


Просмотреть увеличенную карту